MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatınız.Kıvam alınca içine yarım limon suyu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakınız.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpınız.Yağı ve yoğurdu ekleyip çırpınız.Daha sonra un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpınız.Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Fırından alıp ılık hale gelen şerbeti dökünüz.tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN.
CANIM BEN SALATAYA GELDİM.KARŞIMA REVANİ ÇIKTI.OLSUN BUDA GAYET GÜZEL.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilMerhaba. Çok sevdiğim, kolay ve harika bir hamur tatlısı. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilnefiss nefiss hmmmmm ellerine sağlık tatlımm öpüyorumm
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım,şerbetli tatlılar gibisi yok bana göre.Revani de hem yapılışı kolay hemde tadı güzel bir tatlı.Afiyet şeker olsun canım.
YanıtlaSilSevgiler
Canım revaniye bayılırım harika görnüyor.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis bir tatli afiyetler olsun
YanıtlaSilRevani ne kadar güzel görünüyor böyle.
YanıtlaSilMisler gibi.
Sevgiler.
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
gunaydın revanı nefıs görünüyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık....
YanıtlaSil