Pages

15 Aralık 2009 Salı

Revani

MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatınız.Kıvam alınca içine yarım limon suyu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakınız.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpınız.Yağı ve yoğurdu ekleyip çırpınız.Daha sonra un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpınız.Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Fırından alıp ılık hale gelen şerbeti dökünüz.tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN.

10 yorum:

  1. CANIM BEN SALATAYA GELDİM.KARŞIMA REVANİ ÇIKTI.OLSUN BUDA GAYET GÜZEL.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Çok sevdiğim, kolay ve harika bir hamur tatlısı. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. nefiss nefiss hmmmmm ellerine sağlık tatlımm öpüyorumm

    YanıtlaSil
  4. Selamlar arkadaşım,şerbetli tatlılar gibisi yok bana göre.Revani de hem yapılışı kolay hemde tadı güzel bir tatlı.Afiyet şeker olsun canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım revaniye bayılırım harika görnüyor.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim nefis bir tatli afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Revani ne kadar güzel görünüyor böyle.
    Misler gibi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. htp://belguzaranne.blogspot.com16 Aralık 2009 11:54

    gunaydın revanı nefıs görünüyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...