MALZEMELER:
- 500 gr ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı pirinç
- Tuz,Kırmızı pul biber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
- Ispanakları güzelce bol suyla yıkayınız.Yemeklik şekilde doğrayınız.Tencereye sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurunuz.Bir yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurunuz,ıspanakları ekleyip karıştınız.Üzerine yıkanmış pirinçleri ilave ediniz ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyiniz.Tuzunu ilave ediniz.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirip ocaktan alınız.
-Sarımsakları dövünüz ve yoğurta ilave edip karıştırınız.Ispanak yemeğinizin üzerine ekleyip pul biber serperek servis yapınız.
Not:Pirinç koymadan yaparsanız fazla su koymayınız ıspanaklar kendiside su salacağı için fazla sulu olabilir.AFİYET OLSUN
Ohhh eline sağlık, en faydalı sebzelerden biri, nefis olmuş.
YanıtlaSilıspanakta salça hiç kullanmadım ama okadar seviyorumki her haliyle yerim ıspanagı.ellerinize salık sevgiler.
YanıtlaSilbenim en sevdigim yemektir.yemesine doyamam.ellerine saglık.
YanıtlaSilotobur olan ben için işte bu bir ekmek bansam şimdi ona oooooh ellerine sağlık nefis gözüküyor.
YanıtlaSilKaramel'ciğim ben iki çeştte yapıyorum ama bizim evde salçalıyı yedikleri için genelde salça koyuyorum.Denersen umarım senınde hoşuna gider sevgiler...
YanıtlaSilArkadaşlar teşekkürler çok sık yaptığım bir sebzedir her zaman yiyebilirim yani,eee ne de olsa ege'liyim değilmi tam bir otoburum yani:)))))
YanıtlaSil