Pages

1 Şubat 2010 Pazartesi

Tavuk Çorbası

MALZEMELER:
-6-7 bardak tavuk suyu, tavuk kol ve göğüs etleri
- 1 bardak süt
- 2 kaşık yağ
- 2 yumurta
- 2 kaşık un
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağı, unu koyup pembeleşmeden kavurunuz.
- Pişmiş tavuğun kol ve göğüs etlerini kemiklerinden ayırıp ince ince doğrayınız.
- Kavurduğunuz una 7 bardak tavuk suyunu sicim gibi dökerek unu iyice eziniz.
- Bu karışıma tavuk etlerini de koyup 1-2 taşım kaynatınız.
- Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile sütü iyice çırpınız.
- Kaynamakta olan çorba suyundan bir iki kaşık alıp ılık hale getiriniz.
- Çorbaya katıp bir taşım kaynatınız, ateşten alınız.
- Kâseye boşaltıp servis yapınız.

- İsteğe bağlı olarak üzerine kırmızı biberli yağ ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...