MALZEMELER:
- 5 tane yufka
- 500 gr ıspanak
- 250 gr tulum loru veya beyaz peynir(rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Ispanakların kalın saplarını ayıklayıp yıkayınız.Güzelce kurulayınız.İnce ince doğrayınız.İçine lor peynirini alıp çok az tuz ekleyip karıştırınız.
- Sütü,sıvıyağı ve bir yumurtayı iyice çırpınız.Birbirine karışmasını sağlayınız.
- Yufkanızı tezgaha serip ortadan ikiye bölünüz hazırladığınız sütlü harçtan fırça ile her tarafına sürünüz.Üzerine ıspanaklı içten serpiniz ve rulo şeklinde sarıp dolayınız.Kağıt yayılmış fırın tepsisine diziniz.Bütün yufkaları aynı şekilde yapınız.Kalan sütlü harcınızın içine bir yumurtayı kırıp iyice çırpınız ve böreklerin üzerine eşit miktarda paylaştırınız.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Ellerine saglik arkadasim... En sevdigim harc... Ispanakli... Yarin insallah ben de yapacagim... Sevgilerimle.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Sevgiler..
YanıtlaSilCanim nefis görünüyor Afiyetler olsun
YanıtlaSilnefis bir görüntü ellerine sağlık canıım sevgilerimle
YanıtlaSilCinsim biliyorum ot oburum ama ıspanaklı böreği pek sevmiyorum ama görüntüsü ve kokusu hoşuma gidiyor ama zevklede yemiyorum ama canımda çekiyor ne yapsam acaba :S amalarla dolu bir yorum olmuş olsun silmiyor ve gönderiyorum ellerine sağlık arkadaşım iyi uykular...
YanıtlaSilellerine sağlık ttalımm nefis görünüyor..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilispanakli börek harika görünüyor ellerinize saglik.
Hamarat abla siteniz hayirli olsun, malesef pek giremiyorum, bir türlü anlasamadik. Hep sifre ev isim istiyor veriyorum kabul etmiyor, pes ettim, bir selam dahi kac gündür yazamadim, artik burdan iletmeye karar verdim, selamlar....
Ellerine sağlık,pofuduk pofuduk yumuşacık gözüküyorlar..
YanıtlaSilıspanaklı böreğe asla hayır diyemem ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için:)))sevgilerrrr
YanıtlaSil