Pages

13 Mart 2010 Cumartesi

Buğdaylı Ispanak Kökü

MALZEMELER:
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 tane soğan
- 2 tane havuç
- 1 kilo ıspanak kökü
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 Yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz, karabiber,pul biber,
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya çiçekyağı
HAZIRLANIŞI:
- Önce soğanı yemeklik doğrayınız ve zeytinyağında hafif kavurunuz.Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayınız.Eğer havuçlar büyük ise halkalırı ortadan ikiye kesebilirsiniz, soğanlara ilave edip kavurmaya devam ediniz, salçayı katıp bir,iki dakika daha kavurunuz.
Havuçların üzerine ıspanak köklerini ve haşlanmış buğdayı ilave ediniz, suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın, önce yüksek daha sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. tam benlik bir yemek olmuş canım.elllerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı ellerine sağlık canım...

    Mutlu pazarlar canım:)

    YanıtlaSil
  3. Bende ıspanak kökünü bende yaparım. eline sağlık canım. sevgiler

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...