Pages

26 Mart 2010 Cuma

Şambali


Merhaba arkadaşlar;Bugün sizlerle benim çok sevdiğim ve uzun zamandır arşivde bekleyen bir tarif eklemek istiyorum.Bu tarifi netten almıştım.Tahmin ettiğiniz gibi şambali ben çok seviyorum ve bizim evdede çok seviliyor.Haftanın bu son gününde sizlere tatlı tarifi göndererek sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte güzel  bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.Hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum...
MALZEMELER:
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Üzerine badem veya fıstık
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle tatlımızı yapmak için şerbetini hazırlıyoruz.Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca ocağın altını orta dereceye getiriyoruz ve bu şekilde 6-7 dk kaynatıyoruz.Kaynayan Şerbetimizin içine limon suyunu ekliyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Karıştırma kabımıza şekeri,vanilyayı,yoğurdu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırıyoruz.Daha sonra irmiği ilave edip tekrar iyi ce karıştırıyoruz.Yağlanmış orta boy düz bir kalıba hazıladığımız harcı döküyoruz.Üzerini bir kaşık yardımı ile güzelce düzeltiyoruz.Üzerine kabukları soyulmuş badem veya fıstıkları yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirizyoruz.Pişen tatlımızı fırından alıp üzerine soğuk şerbetini döküyoruz.Şerbet çekip tatlı soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.
NOT:Bademlerin kabuklarını soymak için 2-3 dk kaynatırsanız daha kolay soyulurlar.
        -Tatlınızı bir gece bekletirseniz daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. En sevdiğim tatlıdır.Çok sık yaparım.Tarifimizde benziyor.Ellerine sağlık.Bende yakında yayınlayacağım.Seninkide süper görünüyor.Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık arkadaşım görüntüsü muhteşem

    YanıtlaSil
  3. ÇOK ÇOK NEFİS OLMUŞ ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...