MALZEMELER:
- 500 gr kıyma
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- 1 tane soğan
- 1 yumurta
- Tuz,karabiber
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı yağ
- 2 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
- Kıyma, bayat ekmek içi, rendelenmiş soğan ve bir yumurta, tuz, karabiber ilavesi ile köfteyi hazırlayınız.
- 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında yuvarlıyarak oval şekil veriniz.
- Hazırladığınız köfteleri yağlanmış fırın tepsisine diziniz.
- Üzerlerine domates salçasını sulandırıp bir çay bardağı su ve bir kaşık yağ ile kaynatıp tepsideki köftelerin üzerine dökünüz'..
- Tepsiyi ya fırında ya da ateş üzerinde 15-20 dakika kaynatarak köfteleri pişiriniz.
- Diğer tarafta bir kaşık unu iki kaşık yağ ile hafif pembeleşmeden kavurunuz.
- Sonra ateşten alıp yavaş yavaş sütü koyarak unu eziniz.
- Tekrar ateşe koyup boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
- Ateşten alıp pişen köftelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökünüz.
- Üzerine de kaşar peyniri rendesini serpip kabınızı fırına koyunuz. Isıyı sadece üstten vererek beşamel salçasını hafif pembeleştiriniz.
- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Ellerine saglik canimAfiuyet olsun nefis görünüyor.
YanıtlaSileline sağlık canım ne güzel olmuş şifa olsun
YanıtlaSilkoftenin her cesidine bayilirim ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık canımm nefis görünüyor gerçekten.. bal şeker olsun..
YanıtlaSilSelamlar canım,nefis bir yemek olmuş ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık. Enfes bir görüntü.
YanıtlaSilNefis gözüküyor..Ellerine sağlık
YanıtlaSilMüge
Ellerinize sağlık köftelerin böyle değişik şekillerde sunulması çok hoş oluyor.Sevgiler.
YanıtlaSilHiiim köfteler nefis duruyor canim, ellerine saglik,
YanıtlaSilsevgiler...
canım ellerine sağlık..nefis görünüyor...
YanıtlaSil