Herkese selam arkadaşlar blogumdan ve sizlerden biraz uzak kaldım.Anlaşıldığı üzere tatile gitmiştim.Ama blogumu ve sizleri çok özlemişim.Tatil dönüşüde tembellik hat safhada anlayacağınız gibi hala tatil modundan çıkamadım.Çok güzel bir tatil oldu benim için ama biraz yollar yordu.Nereyemi gittim kayak tatili yaptık sarıkamış ve erzuruma gittim gidenler bilir hem güzel hem yorucu bir tatil oldu,eeee gülü seven dikenine katlanır değil mi ama:))
Neyse ben fazla kafanızı şişirmeyeyim arkadaşlar haaaa bu arada resimlerimden bazılarını forum daresime ekledim.Görmek isterseniz beklerim efemmmm.
Gelir gelmezde gitmeden önce yaptığım portakal kabuğu reçelini eklemek istiyorum.Bir çok arkadaşımız bilir çok güzel bir lezzet bence yapmayanlar ve denemek isteyenler için bende eklemek istedim.Kolay gelsin hanımlar...
MALZEMELER:
- 2 kilo portakal kabuğu
- 1,5 kilo şeker
- 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Portakla kabuklarını üçğen şekilde veya istediğiniz şekilde ince ince doğrayınız.İçindeki beyaz kısmını biraz alınız çok almayın yoksa eriyor.Daha sonra güzelye yıkayınız ve tencereye koyunuz.Üzerine su ekleyip bir iki taşım kaynatıp süzünüz.Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayınız.Daha sonra soğuk suyun içine koyup bir gece bekletiniz
8Acılığının gitmesi için) sabah suyunu süzünüz.Tencereye şekeri koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyunuz ve kıvamlı bir şurup hazırlayınız.İçine portakal kabuklarını ekleyiniz ve portakal kabukları yumuşayıncaya kadar pişriniz.Yumuşayan kabukların üzerine limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alınız.Tencerede ılık hale gelince cam kavonozlara koyup iyice soğutunuz.Soğuduktan sonra kapağını kapatınız.
NOT:Ben reçeli bir gece suda bekleteceğim için akşamdan yapmaya başladım.İsteğe bağlı olarak şeker miktarını azaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Ellerine saglik afiyetler olsun
YanıtlaSilMerhaba. Nefis bir reçel, ellerinize sağlık, afiyet olsun. Maalesef yaptığım reçeller birşeye benzemiyor, denemeye bile korkuyorum artık ama ev yapımı bulursam yemesini çok severim. Sevgiler.
YanıtlaSilportakalın kabuğu reçelide şekerlemeside nefis.waffle a çok yakışıyor
YanıtlaSilooooo reçel mis gibi iştah açıcı şifa olsun
YanıtlaSilNe güzel, neyseki kazasız belasız gelmişsiniz, ben tatilden beri hala evdeyim :( son gün bi düştüm, doktor 3 hafta değnekle yürüyeceksin dedi. Kayak tatili güzel de..işte bazen beklenmedik aksilikler oluyor. Ben de evde bol bol komşu blogları geziyorum ve bunun gibi harika tariflerle karşılaşıyorum. Çok da severim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık gecenlerde ben de yapdım ama benım kisi biraz farklı..
YanıtlaSilLezzeti çok güzel..
Afiyetler olsun bereketi ile..
merhaba blogunuz çok güzel mutluhobi bloguna beklerim sevgiler...
YanıtlaSil