Merhaba;öncelikle hepinize güzel bir gün dileyerek başlamak istiyorum.Bu günlerde pek tarif ekleyemiyorum ve siteme de pek vakit ayıramıyorum.
Efendim sormayın biliyorsunuz ben bir forum açtım ve forumda da acemi olduğum için herşeyi okuyup öĞrenmek ve uyğulamak için bayağı bir zaman harcıyorum sağolsunlar beni forumda yalnız bırakmayan arkadaşlarımın da desteği ile orada da güzel paylaşımlarımız oluyor.
Tabiki burayı da unutmuş değilim ama sizleri ihmal ettim ve ziyaretlerimi istemeden de olsa aksattım:(((
Hepinize teker teker teşekkür ediyorum blogumu ziyaretlerinizle ve yorumlarınızla yalnız bırakmadığınız için sevgilerimi gönderiyorum.
Uzun lafın kısası forumu biraz kolayladım artık.Bu arada tabiki gözleride bozdum ve bir yakın bir de uzak gözlüğüm oldu ne güzel demi:)))
Şaka şaka aman arkadaşlar kaptırıyorum ben dikkat etmek lazım şimdi daha iyi anlıyorum....
Ben fazla kafanızı şişirmeden bu yukardaki yeşil renkteki salata ney diyorsanız biraz onu anlatayım.Pazar'da gezinirken aklıma geldi ve alıp yapayımda arkadaşlarımla paylaşırım dedim.Bu yeşilliğin adı CİBES oluyor. Turp otunu bilen arkadaşlar vardır aynen onun gibi oluyor eğer turpotu salatasını seviyorsanız tam size göre ben severek yiyorum.Sizlerede tavsiye edebilirim.Kısaca tarifime geçeyim...
MALZEMELER:
- 500 gr cibes
- Zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Cibeslerin kök kısımlarını kesiyoruz ve güzelce yıkıyoruz.Geniş bir tencereye su koyup kaynatınız kaynayan suyun içine cibesleri koyup fazla yumuşamadan haşlayınız.Haşlanan cibesleri soğuk suyun içine alınız ve birkaç dakika bekletip süzünüz.
- Yarım limonun suyu ve istediğiniz miktarda zeytinyağını çırpınız salataya ekleyiniz.Çok az tuz ilave ediniz.Servis tabağına alıp servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Merhaba. Cibesi şimdiye kadar hiç görmedim. Salatası nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de pazara "değişik otlar var mı?" diye çıktım ve çiriş otu buldum, kavurmasını yaptım, blogumda paylaşacağım. Size afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilcibes diye hiç duymamıştım.ama pazara gidince bakacagım.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım bende ilk defa duyuyorum ama çok hoşuma gitti bunu mutlaka araştırıp tatmak istiyorum:)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Kolay gelsin bu arada:)
Blogunu fazla ihmal etme;)
Birsel'ciğim çok güzel bir lezzet bencetabiki turpotu bilenler için söylüyorum aynı tatlarda bir ot.
YanıtlaSilÇiriş otunu bende severim bende kavurmasını yapıyorumhatta bu haftada yaptım da eklemedim daha:))
Eylemciğim umarım umarım beğenirsin canım...
Aslıcığım inşallah sizin oralarda vardır.Canım sorma forumla uğraşırken biraz ihmal ettim:))
Hepinize kocaman sevgilerimi gönderiyorum...
Hiç duymadığım bir ot,güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerrrr...
YanıtlaSil