MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1,5 çay bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 60 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye tereyağını koyun ve unu ilave ederek hafif un kokusu gidene kadar kavurun.Vanilya hariç diğer tüm malzemeyi tencereye ekleyip puding kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 10 dakika çırpın.Servis tabaklarına alıp buzdolabında en az 1 saat bekletin.Soğuyan tatlının üzerine antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım çok hafif olmuştur bi de yaz günü buz gibi olunca oh nefis
YanıtlaSilCanım çok teşekkürler.Hafif bir tatlı sütlü tatlı sevenler için güzel bir tarif diyebilirim.
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize sağlık. Çok leziz bir tatlı.
YanıtlaSilSaygılar.
Teşekkür ederim fuat bey.Selamlar...
YanıtlaSilHindistan cevizini çok severim elelrine sağlık canım...
YanıtlaSil