Malzemeler:
- 500 gr çiriş otu
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yumurta
- Tuz,Karabiber
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Çiriş otlarının kök kısmlarını temizleyip büyük olanları ortadan ikiye kesiniz.Bol suda yıkayınız ve süzünüz.Geniş bir tencere su koyup kaynatınız ve içine yıkanmış çiriş otlarını atıp 7-8 dakıka kadar haşlayıp süzünüz.
- Tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup Kavurunuz.Haşlanmış otları koyup bir iki kere çeviriniz.Tuzunu ve çok az karabiberini atınız,Üzerine yumurtaları kırıp pişiriniz.İsterseniz yumurtaları karıştırarak ta pişirebilirsiniz.
(Karabiber isteğe bağlıdır)
Afiyet olsun
- 500 gr çiriş otu
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yumurta
- Tuz,Karabiber
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Çiriş otlarının kök kısmlarını temizleyip büyük olanları ortadan ikiye kesiniz.Bol suda yıkayınız ve süzünüz.Geniş bir tencere su koyup kaynatınız ve içine yıkanmış çiriş otlarını atıp 7-8 dakıka kadar haşlayıp süzünüz.
- Tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup Kavurunuz.Haşlanmış otları koyup bir iki kere çeviriniz.Tuzunu ve çok az karabiberini atınız,Üzerine yumurtaları kırıp pişiriniz.İsterseniz yumurtaları karıştırarak ta pişirebilirsiniz.
(Karabiber isteğe bağlıdır)
Afiyet olsun
bir gün baktım teyzeler seçiyor bune dedim çiriş dediler o ne be dedim güldüler.Ispanak gibi yapcan dedıler bır gun denıcem bende ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilgunaydın harıka görunuyor çirişin bol olduğu mevsım elıne sağlık
YanıtlaSilBu çiriş otunu bende pazarda gördüm.Canım tadı nasıl bişi bilmediğimiz için almadım ama.Taze soğan gibi bişeymi?Merak ediyorum ama yeni lezzetleri.Mesela enginarıda bilmeyiz yani biz Hatay'da.:)İstanbulda olunca böyle değişik şeyleri görüyoruz ama?
YanıtlaSilŞenaycığım çiriş otunun lezzeti ıspanak kavurmasına benziyor.Bana göre güzel bir tadı var acımsı falan değil.Bende ilk aldığımda tereddüt etmiştim ama yapınca çok sevdik.Umarım sizinde damak tadınıza uyar...
YanıtlaSil