MALZEMELER:
- 500 gr kıyma
- 1-2 dilim bayat ekmek içi
- 2 tane soğan
- 3 tane domates
- 1 kg patlıcan
- 5-6 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz,Karabiber,Kimyon
HAZIRLANIŞI:
- Kıymaya ıslatıp sıkılmış ekmeği,rendelenmiş soğanı,kıyılmış maydanozu,tuzu,karabiberi,kimyonu koyup yoğurunuz.
- Küçük yuvarlak köfteler hazırlayınız.
- Patlıcanları alacalı soyunuz.
- Boydan boya birer cm kalınlıkta dilimlere kasiniz.
- Tuzlu zuda15-20 dakika bekletiniz.
- Yıkayıp,kurulayıp yağda kızartınız.
- 2 Tane patlıcan dilimini artı şekline koyup içine bir köfte yerleştirip sarınız.Uçları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştiriniz.
- Üzerlerine dilmlenmiş domates ve doğranmış biber koyup bir kürdan yardımı ile yerleştiriniz.
- Salçayı sulandırıp,Üzerlerine gezdirerek dökünüz.Üzerine çok az su ilave edip fırnda yada ocakta yavaş yavaş 10-15 dakika pişiriniz.
- Şeklini bozmadan servis tabağına koyup servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Eline sağlık canım kürdan kebabı harika islim kebabını da andırıyor
YanıtlaSilçok nefis bir lezzet:))) şifa olsun
YanıtlaSilCok severim, ellerine saglik nefis gorunuyor.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellertine saglik afiyet olsun.
YanıtlaSilbu yemek patlıcana çok yakışıyor bence.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerinise sağlık, nefis görünüyor. Yaz aylarında çok sık ve severek yaptığım bir yemek... Eşim de çok seviyor, bir de kızım yese süper olacak. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSil