Malzemeler:
-1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı + çok az sıvıyağ
- 1 tane knorr bulyon
Hazırlanışı:
-Tencereye yağımızı alıp eritiyoruz.Eriyen yağımızın içine arpa şahriyeleri atıp karıştırarak kavuruyor.Rengi dönen şehriyelerimizin üzerine haşlanmış mısırları ve suyunu ekliyoruz.Bulyonu ekliyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve pilavımızı suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp tencere ve kapak arasına havlu kagıt koyarak 10-15 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.
NOT:Ben bulyon kullandım sizler isteğinize bağlı olarak kullanmayabilirsiniz.Eğer kullanırsanız tuz atmayınız.
Afiyet olsun
Ellerine saglik,cok degisik bir pilav olmus canim
YanıtlaSilnede güzel olmuştur
YanıtlaSilhayırlı kandiller canım