Pages

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Mısırlı Arpa Şehriye Pilavı


Malzemeler:
-1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı + çok az sıvıyağ
- 1 tane knorr bulyon
Hazırlanışı:
-Tencereye yağımızı alıp eritiyoruz.Eriyen yağımızın içine arpa şahriyeleri atıp karıştırarak kavuruyor.Rengi dönen şehriyelerimizin üzerine  haşlanmış mısırları ve suyunu ekliyoruz.Bulyonu ekliyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve pilavımızı suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp tencere ve kapak arasına havlu kagıt koyarak 10-15 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.
NOT:Ben bulyon kullandım sizler isteğinize bağlı olarak kullanmayabilirsiniz.Eğer kullanırsanız tuz atmayınız.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerine saglik,cok degisik bir pilav olmus canim

    YanıtlaSil
  2. nede güzel olmuştur
    hayırlı kandiller canım

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...