MALZEMELER:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
ŞURUBU İÇİN:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye şekeri ve suyu koyup ocağın altını yakınız ve kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısınız ve bu şekilde 5 dakika daha kaynatıp limonsuyunu ekleyiniz, ocaktan alıp soğunmaya bırakınız.
- Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı alıp mikserle 5 dakika çırpınız.Daha sonra sırası ile yağ,yoğurt,irmik ve un,vanilya ve karbonatı ekleyip iyice çırpınız.
- Hazırladığınız tatlı hamurunu yağlanmış fırın kabına dökünüz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişriniz.Fınıdan almadan önce bir bıçak veye kürdan yardımı ile kontrolünü yapıp fırından alınız.
- Fırından aldığınız sıcak tatlıya soğuk şerbetini dökünüz ve soğumaya bırakınız.Tatlınız soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.
NOT:Çok tatlı sevmeyenler şeker miktarını azaltabilirler.
Afiyet olsun.
canım ellerine sağlık yoğurt tatlısını çok severim üzerine puding döküncede çok güzel oluyor:))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,elinize sağlık.Revaniye benziyor biraz sanki.Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilHayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
mmm nefis görüntü ben tatli lari aliyorum canim öptüm.
YanıtlaSilBayramda ikram etmek için çok lezzetli bir tatlı olmuş...
YanıtlaSilEllerinize sağlık olsun, sevgiler.
kadir geceniz mübarrek olsun
YanıtlaSilKadir Gecen Mübarek Olsun Arkadaşım.
YanıtlaSilBunun üzerine ince bi kat krem şantide çok güzel oluo.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBayram için güzel bir seçenek. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.