Pages

19 Aralık 2011 Pazartesi

AŞURE


                                      AŞURE


MALZEMELER:
- 2 su bardağı  buğday (Akşamdan ıslatılmış)
- 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
- 1 su bardağı haşlanmış  nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 su bardağı kuru üzüm (10 dk ılık suda bekletilip süzülmüş)
- 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir
- 1 çay bardağı kuş üzümü (10 dk ılık suda bekletilip süsülmüş)
- 1 portakal kabuğu rendesi(limon'da olabilir)
- 5-6 tane karanfil(cezvede bir taşım kaynatıp süzülecek)
- 6-7 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
- Ceviz,tarçın,nar tanesi,fındık,kavrulmuş susam.
HAZIRLANIŞI:
- Akşamdan ıslatılmış ve akan suyun altında iyice yıkanmış buğdayı büyük bir tencereye koyup üzerine sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayınız.Yumuşayan buğdayın üzerine haşlanmış fasulye ve nohutu ekliyoruz.Üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edip  kaynamaya bırakıyoruz.Ara ara malzemeleri karıştırıyoruz.15-20 dk kaynatıp içine üzüm ve kayısıları ilave ediyoruz.Pirinçleri ilave ediyoruz.10 dakika kaynadıktan sonra üzerine 6-7 su bardağı toz şeker ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz.Şeker ile 10 dk kaynatıp içine kuşüzümü,kaynattığımız karanfil suyunu ve incirleri ekliyoruz. 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alıyoruz.Servis için kaselere doldurup biraz ılıdıktan sonra üzerlerini kavrulmuş susam, tarçın,ceviz,nar ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.


NOT: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. allah kabul etsin..
    elelrine sağlık

    ne cici elmalı bir tabak öyle :)

    YanıtlaSil
  2. Amin,çok çok teşekkürler canım sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...