26 Ağustos 2013 Pazartesi
Kıymalı,Bulgurlu Patlıcan Sıkma
MALZEMELER:
- 6 adet patlıcan
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- Fesleğen veya Reyhan
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber,pul biber
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup sap kısımlarını kesmeden resimdeki gibi 4'e bölüyoruz, tuzlu suya koyup beklemeye alalım.(Acısının çıkması için.)
- Karıştırma kabına yıkanmış suyu süzülmüş bulgur,kıyma,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış reyhan
sıvıyağ,tuz ve baharatları koyup hepsini iyice karıştırıyoruz.
- Patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz.İçlerine hazırladığımız harcı doldurup iyice sıkıştırıyoruz.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tencereye diziyoruz,çok az daha sıvıyağ gezdirip üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca oacğın altını kısıyoruz.Kısık ateşte demlenerek pişiriyoruz.
- Bulgurlar yumuşayıp pişince ocaktan alıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT:Ben salça kullanmadım isteyen olursa ekleyebilir.Fesleğen veya reyhan ikiside olabilir ben reyhan kullandım.Kurusuda olabilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim aslıcığım sağol.Sevgiler gönderiyorum.
YanıtlaSilyine her zaman ki gibi muhteşem gözüküyor ellerine emeklerine sağlık hamaratım...
YanıtlaSil