Pages

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Kıymalı,Bulgurlu Patlıcan Sıkma


MALZEMELER:
- 6 adet patlıcan
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- Fesleğen veya Reyhan
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber,pul biber
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup sap kısımlarını kesmeden resimdeki gibi 4'e bölüyoruz, tuzlu suya koyup beklemeye alalım.(Acısının çıkması için.)
- Karıştırma kabına yıkanmış suyu süzülmüş bulgur,kıyma,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış reyhan
sıvıyağ,tuz ve baharatları koyup hepsini iyice karıştırıyoruz.
- Patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz.İçlerine hazırladığımız harcı doldurup iyice sıkıştırıyoruz.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tencereye diziyoruz,çok az daha sıvıyağ gezdirip üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca oacğın altını kısıyoruz.Kısık ateşte demlenerek pişiriyoruz.
- Bulgurlar yumuşayıp pişince ocaktan alıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT:Ben salça kullanmadım isteyen olursa ekleyebilir.Fesleğen veya reyhan ikiside olabilir ben reyhan kullandım.Kurusuda olabilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Teşekkür ederim aslıcığım sağol.Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. yine her zaman ki gibi muhteşem gözüküyor ellerine emeklerine sağlık hamaratım...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...