Pages

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Midye Tatlısı

Mübarek Ramazan Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dilerim. 
Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun!




                                      MİDYE TATLISI

MALZEMELER:
Hamur için:
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN:
- 1/2 paket karbonat
- Nişasta
İÇİ İÇİN:
- Dövülmüş ceviz
ÜZERİNE:
- Tereyağ veya sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
- 5 su bardağı tozşeker 
- 5 su bardağı su
- Birkaç damla limonsuyu
YAPILIŞI:
- Şerbetimizi 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım.Hamur yoğurma kabına sıvı malzemeleri alıp iyice karıştıralım.Daha sonra içine un,tuz ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.Dinlenen hamurumuzu tezğaha alıp  3 parçaya ayıralım.Böldüğümüz 3 parça hamurun her birinden 15 beze yapalım.Nişastayla karbonatı karıştıralım.Hazırladığımız 15 adet bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Açtığımız bezeleri üstüste koyalım.

- Üstüste koyduğumuz bezeleri merdane veya oklava yardımı ile açabildiğimiz kadar büyük ve ince şekilde açalım.Daha sonra rulo şeklinde saralım.Sardığımız ruloyu 1,5-2  cm. kalınlığında keselim.Kesdiğimiz bu hamurları elimizle biraz bastırıp ortasına ceviz koyalım ve katlayıp tepsiye dizelim.

- Kalan 2 parça hamurumuzuda 15 bezeye ayırıp aynı şekilde yapalım.Tepsiye dizdiğimiz  midyelerin üstüne 1 çorba kaşığı yağ gezdirelim.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında midyelerimiz kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üstüne kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti dökelim.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Huzurlu mutlu bayramlar dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    236. takipçiniz benim.
    Bana da gelirseniz sevinirim :)
    İyi Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim hanife hanımcığım sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun.Sevgiler.

    Teşekkürler white glaze sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun.Tabiki ziyaretinize gelirim.Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...