Pages

4 Eylül 2013 Çarşamba

Ev Yapımı Künefe


MALZEMELER:
- 250-300 gr tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gr dil peyniri
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Ceviz yada antep fıstığı
 Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 250 gr toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
 YAPILIŞI:
- Toz şeker ve suyu tencereye alalım,limon suyunu ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım. 
- Kaynayan şerbetimizi ocaktan alılım ve soğumaya bırakalım. 
- Kadayıfımızı bıçak yardımı ile ince ince kıyalım.
- Künefe kabımızı bol tereyağı ile yağlayalım,kalan tereyağını eritip içine bir kaşık pekmezide ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştıralım.
- Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabımıza döşeyelim ve üzerini elimizle hafifçe bastırarak sıkıştıralım.
- Üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız dil peynirini yerleştirelim ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastıralım.Kısık ateşte ocak üstünde çevirerek pişirelim.İki tarafınıda kızarttıktan sonra ocaktan alıp soğuk şerbeti dökelim.Üzerini ceviz yada fıstık ile süsleyelim,sıcak olarak servis yapalım.
NOT:Fırın da pişirmek isterseniz,öceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta kızarana kadar 2 tarafınıda kızartın fırından alıp şerbetini verin.
Pekmez daha güzel kızarmasını sağlıyor.İsteğe bağlıdır,isterseniz eklemeyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. en sevdigim tatlıdır.evedekilerede sevdirdim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim eylem hanım,bizim evdede çok sevilen bit tatlıdır.Sizinde ellerinize sağlık.Selamlar.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...