MALZEMELER:
- 1 paket filiz kepekli spagetti makarna
- 3 orta boy domates
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 dal ince kıyılmış fesleğen
- Tuz,Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
- Kaşar peyniri veya Tulum peyniri
HAZIRLANIŞI:
- Haşlamak için tenceremize suyu koyup kaynatalım,kaynayan suyun içine biraz tuz atalım.
- Makarnayı suyun içine koyalım.Haşlamaya bırakalım.İsteğe bağlı olarak bütün yada ortadan ikiye kırabilirsiniz.
- Diğer tarafta tencereye yağımızı, içine rendelenmiş domatesleri,ince kıyılmış fesleğenleri,rendelenmiş veya doğranmış sarımsağı,tuz ve karabiberi ekleyelim.Orta hararetli ateşte arada karıştırarak sos kıvamında pişirelim.
- Diğer tarafta haşladığımız makarnayı süzelim.Pişirmiş olduğumuz sosun içine ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş peynir ekleyelim ve sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
vazgeçemediğim enfes tat ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim banu hanımcığım benim de çok sevdiğim bir lezzet...
Sileline sağlık hem kepekli hem fesleğenli :)))
YanıtlaSilAblacığım teşekkür ederim,evet dikkat etmeye çalışıyoruz ama ne kadar edebiliyoruz tartışılır :)
Silbizim buralarda fesleğengillerden olan reyhan çok kullanılıyor
YanıtlaSilben de evde kuruttuğum bu reyhanları çorba, makarna vs yemeklerimin üzerinde bolca kullanıyorum
eminim çok yakışmıştır
eline sağlık
afiyet bal olsun
Teşekkür ederim bende ikisininde aromasını çok seviyorum ve dediğiniz gibi sık sık kullanırım.
Sil