- 2 kg un
- 2 paket insant maya veya bir paket yaş maya(42 gr)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kağışı tuz
- Ilık su
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle mayayı bir bardak ılık su ve 2 tatlı kaşığı şeker ile karıştıralım ve erimeye bırakalım.Unumuzu yoğurma kabına alalım ve eriyen mayalı karışımı una ekleyelim,tuzunu ilave edelim.Yavaş yavaş suyunu ekleyerek, kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğuralım.Üzerini örterek ılık bir yerde hamur hacminin iki katı olana kadar mayalanmaya bnırakalım.
- Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayarak bezeler yapalım.Bezeleri sofra bezinin üzerine sıralayalım ve üzerlerini örtelim.Üzerleri örtülmez ise üzeri kurur ve hamurumuz mayalanmaz.
- Hamurlarımız 10 dakika kadar daha mayalandırıp mayaya gelen bezeleri teker teker elimizle yada merdane yardımı ile açalım.
- Diğer tarafta tavamız iyice ısınmış olmalı.Açtığımız bezeyi kızğın tavaya koyup 1-2 dk sonra hemen çeviriyoruz.Diğer tarafınıda aynı şekilde 1-2 dk sonra çeviriyoruz.Bu çevirmeden sonra hamurumuz kabaracak ve arkalı önlü çevirerek pişireceğiz.
NOT:Hamurlarımızı teker teker açıp pişiriyoruz.Hepsi birden açılmayacak bezeler bitene kadar üzeri örtülü bekleyecek.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım çokta severim :)
YanıtlaSilsağol nimetim bende çok severim canım :)
SilOff çok severiz ailece ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTeşekkürler aslıcığım bizimde çok sevdiğimiz bir lezzet :)
Sil