Pages

7 Ekim 2013 Pazartesi

Çabuk Turşu


Kışlık hazırlıkları bitti bitecek derken forum sayfamızda münevver hanım bizlerle bu güzel turşunun tarifini paylaştı.Adı gibi gerçekten çabuk turşuymuş:)kendisine çok teşekkür ediyorum.Ben denedim beğendim sizlerde denemek isterseniz arkadaşımın tarifini paylaşıyorum.
MALZEMELER:
- 1 kilo kornişon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı sirke
- 1 tane kesme şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Birkaç diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
- Kornişonları yıkayalım.1 lt pet şişeye dolduralım.Üzerine sıvıyağ,sirke ve kesem şekeri ekleyelim ağzını kapatalım.
- Bu turşunun özelliği şişemiz yan yatık olacak ve gidip gelip sallayacağız.Çok çabuk olan bir turşu ben bu sene ilk defa yaptım güzelde oldu.Denemek için bir kilo malzeme kullandım,diğer şişemiz tam dolmayınca üzerine biraz yeşil domates ekledim.Sağ tarafataki 1 gün önce kurduğum turşu renginden anlayacağınız gibi bir günde hemen fark etti.Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık afiyetle tüketin canım benim elim bir eremedi gitti turşulara az biraz böyle denesem iyi olacak çok da severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim haticem,birlikte yeriz canım :) bizdede pek yenmez bende az az yaparım veya lazım olunca dışardan alıyorum.Bu sefer böyle bir tarif denedim gerçekten adı gibi çabuk turşu...

      Sil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...