MALZEMELER:
- 4 tane tavuk pirzola
SOS MALZEMESİ:
- 1 çay vardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Karabiber,kekik,pul biber
- Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
- 1 yumurta
- Susam
- Un
- Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Süt,sıvıyağ,sarımsak,tuz ve baharatları derin bir kabın içinde iyice karıştırıyoruz.
- Karışımın içine tavuk pirzolaları koyup 20 dk kadar marine ediyoruz.
- Tavaı ocağa koyup yağımızı kızdırıyoruz.Bir yumurtayı çırpıyoruz.Soslanmış pirzolalarımızı önce una sonra yumurtaya en son susama bulayıp kızğın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
- Yanında salata,pilav v.b istediğiniz şekilde sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT:Ben pirzola olarak yaptım isteğe bağlı olarak,göğüs etindende yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
cok lezzetlı bır yemek olmus elıne sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim selma hanımcığım...
Silamanınnnn sen kalorisi yok diye mi buladın susamlara:))))))))))))))))))))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor susamın mis kokusuda sarmıştır ortalığı afiyet bal olsun
evetttt biraz ihtiyacım varya,ne yapayım tatlım yemek yemeyi çok seviyorum :)
Silsağol canım çok öpüyorum.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkürler banucuğum çok sağol.Etkinliğine katılmaya çalışacağım kolaylıklar diliyorum.
SilMerhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
YanıtlaSilBeni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...
Sevgilerimle
Banu Altun