Pages

9 Ekim 2013 Çarşamba

Mürdüm Eriği Reçeli





Merhaba blog dostlarım,kahvaltıda olmazsa olmazlarımdan olan reçeller.
Tatlıyı çok seviyorum.Kendimi ne kadar tutmak istesemde bir türlü uzak duramıyorum.
Bugün sizlerle güzel bir tarifi paylaşmak istiyorum.Mürdüm eriği reçeli.Her sene yaparım fakat bu sefer biraz farklı bir tarif denedim,farkı içine demlenmiş çay koyulması.
Tarifi sevgili cafe portakal arkadaşımın sitesinden aldım.Ben denedim ve çok beğendim sizlerinde denemesini şiddetle tavsiye ediyorum.Arkadaşımıza bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum.
Tarifini aynen aktarıyorum.

MALZEMELER:
- 1 kilo Mürdüm Eriği
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı demlenmiş çay
- 1 limonun suyu
YAPILIŞI:
- Mürdüm eriklerini yıkayın.
- Küçük küçük dilimleyin ve tencereye alın.
- Üzerine toz şeker ekleyin ve 1 gece bekletin.
- Ertesi gün 1 çay bardağı demlenmiş çay ekleyin.
- Tencereyi ocağa alın ve ara ara karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
- Bu arada oluşan köpükleri hiç almadım.
- Köpük olduğu anda ocağın altını kısın ve karıştırarak köpüğü engelleyin.
- Yaklaşık 45 dk kaynatın.
- Ocaktan indirmeden 5 dk önce limon suyunu ekleyin.
Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. çay neden koydunuz acaba? ben bu reçeli yaptığımda eriklerin kabukları kalkıyor. sizinde öylemi?

    YanıtlaSil
  2. ÇOK severim çok ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    Bu arada bir bayram hediyem var beklerim :)

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...