CEVİZ'Lİ KOLAY BÖREK
MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 Su bardağı su
- 1 Yemek kaşığı kurumaya
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 150 gr eritilmis,soğutulmuş margarin veya tereyağı
- 1 Kase çekilmiş ceviz
- 1 Yumurta sarısı(üzerine)
- Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Yoğurma kabımıza süt,su,maya,tuz koyup karıştırıyoruz,içine azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.
- Hamur'un üzerini kapatıp mayalanmasi için 1 saat bekletiyoruz.Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
- Her bir parçayı merdane veya oklava yardımı ile açıyoruz.Üzerine eritilmis yağ gezdirip ceviz serpiyoruz.
- Bu işlemi 3 sefer tekrarlıyoruz,her bir yufkanın arasına yağ gezdirip ceviz serperek üst üste koyuyoruz.
- En son kalan yufkayı üzerine kapatıp resimdeki gibi dilimliyoruz.
- Kestiğimiz her bir dilimi kendi etrafında buruyoruz,kalan yağımızın içine bir yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz.Böreğimizin üzerine sürüyoruz.20-25 dk daha tepsi de mayalandırıyoruz.Mayalanan böreğimizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım nefıs olmuş...elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık hamaratım, dayanamayıp yaptım henüz pişmekte inşallah senin ki kadar güzel olur :)
YanıtlaSilKolay ve lezzetli :) Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil