Pages

10 Ocak 2015 Cumartesi

Patatesli Ay Çöreği

MALZEMELER:
- 3,5 Su baradağı un
- 1/2 Paket yaşmaya
- 1 Çay baradağı süt
- 1 Yumurta
- 2 Çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- Su
İÇ HARCI İÇİN:
- 3 Tane haşlanmış patates
- Beyaz peynir(Lor peyniride olabilir) 
- Çerkez peyniri
- 1 Tutam maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
- Yumurta saırısı
- Çörekotu
HAZIRLANIŞI:
- Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz.Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Ortaya yaş mayayı koyuyoruz.
- Unun üzerine gelecek şekilde tuz serpiyoruz.Mayanın üzerine sıvıyağı,sütü boşaltıyoruz.
-Tereyağını ekliyoruz.Yumurtayı kırıyoruz.Az ılık su koyuyoruz.Un almadan yaş mayayı yoğurarak eritiyoruz.
- Maya eridikten sonra yavaş yavaş un alarak yoğurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi kıvamnında bir hamur elde ediyoruz.
- İç harcı hazırlamaya başlıyoruz.Geniş bir kaseye beyaz ve çerkez peynirini rendeliyoruz.
- Üzerine haşlanmış patatesleri rendeliyoruz.Maydanozu ince kıyıp kaseye ilave ediyoruz.
- İç harcı karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Elimizle üstüne bastırarak çay tabağından biraz büyük genişletiyoruz.
- Hazırladığımız iç harcı da hamur bezeleri sayısınca oval şekil verip yuvarlıyoruz.Açtığımız hamurların ortalarına koyuyoruz.
- Rulo şeklinde yuvarlıyoruz.İki uç kenardaki hamuru ortaya doğru getirerek yarım ay şekli veriyoruz.Yağlamış fırın tepsisine diziyoruz.
- Tüm hamur bezelerine aynı işlemi uyğuluyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.Yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.Ardındna önceden ısıtılmış 180 derece fırınd apişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaynak: Oktay Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...