Pages

28 Eylül 2015 Pazartesi

Fırın'da Közlenmiş Kışlık Kırmızı Biber (Kapya)



Kışlık hazırlıkların yanında kırmızı biberlerimiz olmadan olmaz.
Her sene olduğu gibi bu senede biberlerimizi hazırladım.
Kısaca hazırlanışını burada da paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
Kırmızı biber (Kapya)


Öncelikle hazırlayacağımız biberleri yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz.İçindeki çekirdekleri çıkarıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip biberlerimizi sıralıyoruz.
Biberlerin kabuklu kısmı resimdeki gibi üste gelecek şekilde olmalı.
Bu şekilde hazırladığımız biberleri önceden ısıttığımız 200-210 derece fırında közlüyoruz.
Biberlerin kabukları kabarmaya başlayıp rengi hafif dönmeye başlayacak.
Közlediğimiz biberleri fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde kabuklarını soyuyoruz.
Buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya koyuyoruz.
İsterseniz biberleri yıkadıktan sonra bütün olarakda közleme işlemi yapabilirsiniz.
Bütün yaparsanız iki tarafınıda közlüyorsunuz.
Daha sonra çekirdeklerini ve kabuklarını çıkarıyorsunuz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...