Pages

24 Aralık 2015 Perşembe

Tahin'li,Susam'lı,Ceviz'li Kek

                                                 
Uzun bir aranın ardından güzel bir tarif eklemenin zamanı gelmiş.
Bu güzel tarifi beğeneceğinizi umuyorum.Benim favori tariflerimdendir.Benim gibi tahin seviyorsanız tam size göre.

 Kek'in tabanındaki susam kaplaması ile içindeki tahin müthiş bir aroma veriyor.
Şimdi bu resimlerin ardından kısaca tarifimize geçelim.



MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı süt
- 1/2 Su bardağı tahin
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1/2 Su bardağı çekilmiş ceviz
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
Kaplamak için:
- Susam
- Tereyağ
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
- Sırası ile süt,sıvıyağ ve tahini ekliyoruz.Hafif çırpıyoruz.
- Un,Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak çevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlıyoruz üzerine susam serperek resimdeki gibi kaplıyoruz.
- Üzerine çırpılan kek harcımıız döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
NOT:
- Fırını mutlaka önceden ısıtıyoruz.
- Kek kalıbında biraz soğuyunca çıkarıyoruz.
- Unumuzu mutlaka eliyoruz.
- Un eklerken yavaş yavaş ekliyoruz çok koyu kıvamlı olmasın.
- Her fırının ısı derecesi farklı olabiliyor,Kek ayarında pişiriniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...