MALZEMELER:
- 300-350 gr Kıyma
- 1 Su bardağı pirinç
- 2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 Tane soğan
- Maydanoz,tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Yaprakları güzelce yıkayıp haşlıyoruz.Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.İçine sıvıyağ,ince doğranmış soğan,maydanoz,tuz,karabiber,salça ve kıymayı koyup güzelce karıştırıyoruz.Yapraklarımızın damarlı tarafları içi gelecek şekilde açıp içini koyup sarıyoruz.Tencereye yerleştiriyoruz.Bütün yaprakları sarma işimiz bitince yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatıyoruz.Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
merhabadolam harıka görünüyor elıne sağlık
YanıtlaSilNe çok severim......
YanıtlaSilSevgiler.