Pages

27 Mayıs 2009 Çarşamba

ETLİ YAPRAK SARMA


MALZEMELER:
- 300-350 gr Kıyma
- 1 Su bardağı pirinç
- 2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 Tane soğan
- Maydanoz,tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Yaprakları güzelce yıkayıp haşlıyoruz.Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.İçine sıvıyağ,ince doğranmış soğan,maydanoz,tuz,karabiber,salça ve kıymayı koyup güzelce karıştırıyoruz.Yapraklarımızın damarlı tarafları içi gelecek şekilde açıp içini koyup sarıyoruz.Tencereye yerleştiriyoruz.Bütün yaprakları sarma işimiz bitince yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatıyoruz.Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. http.//belguzaranne.blogspot.com28 Mayıs 2009 10:52

    merhabadolam harıka görünüyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne çok severim......
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...