Pages

28 Mayıs 2009 Perşembe

ELMALI PAY


MALZEMELER:
- 3,5 Su bardağı un
- 1 Paket margarin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 Limon suyu
- 1 Paket kabartma tozu
- 4 Yemek kaşığı pudra şekeri
İÇ MALZEMESİ:
- 3 Tane elma(Tatlı)
- 1 Kahve fincanı su
- 1 Çay kaşığı tarçın
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
- Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz.Üzerine bir fincan suyu ekleyip ocağa alıyoruz.Elmalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alıp tarçını ekliyoruz.Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
HAZIRLANIŞI:
- Un,yağ,kabartma tozu,limon suyu ve yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz.Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- 10-15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlıyoruz.Elimizle şekillendirip içine hazırladığımız elmalı içten koyup kapatıyoruz.
- Kağıt yayılmış tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Çabuk pişen bir hamur olduğundan fazla kızartmıyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...