Pages

26 Mayıs 2009 Salı

GERÇEK TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER:
- 1 lt Süt
- 250 gr Şeker
- 150 gr Pirinç(10 yemek kaşığı)
- 1 Çay bardağı tavuk suyu
- Tavuk etinin göğüs kısmının yarısı(Beyaz etin yarısı)
- Tarçın
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci yıkayıp sıcak su ile ıslatınız.
- Sübye hazırlayarak süte geçiriniz.
- Şekerinide koyup ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.
- Göğüs etini haşlayın ve bir çay bardağı suyundan ayırınız.
- Haşlanmış göğüs etini,lifleri boyunca didikleyiniz.
- Avuç arasında ovalayarak lifleri iyice ezip suya atınız.(Bir çay bardağı ayırdığınız suya)
- Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avıç arasında ovarak iyice inceltiniz.
- Muhallebiden bir kepçe alarak liflerin üzerine koyup tahta tokmak veya bir kepçenin tersiyle döverek lifleri iyice eziniz.
- Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyunuz.
-Ateşte tekrar döve döve karıştırarak bir,iki taşım kaynatınız(Etlerin muhallebide görülmeyecek hale gelmesi gerekiyor.)
- Su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız.Bozdolabında soğuduktan sonra üzerlerine tarçın serperek servis yapınız.
NOT:Tavuk göğsünün mutlaka taze olması gerekiyor aksi halde lifler iplik iplik olmaz.
- Ayrıca tavuk etini haşlama esnasında haşlama suyunu bir kaç kez değiştiriniz.Etlerin kokusunu azaltmak için.
SÜBYE HAZIRLAMAK:
- Pirinci yıkayıp,el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat kadar bekletin.
- Sonra suyunu süzüp,iyice kuru bir bez arasında kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz.
- Dövülmüş pirinçleri ince delikli bir süzgeçten 1 lt sütün içine geçiriniz.(Geçirirken süt ile sulandırıp geçirirseniz daha kolay geçer.)
- Geçmeyen pirinç tanelerini tekrar dövüp hepsini süte geçirin(Pirinçleri bu şekilde hazırlamaya sübye denir.)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...