31 Mayıs 2009 Pazar
İZMİR KÖFTE
MALZEMELER:
- 500 gr Köftelik kıyma
- 2-3 Dilim bayat ekmek(ıslatılmış suyu sıkılmış)
- Yarım demet maydanoz
- 2 Adet kuru soğan
- 4 Adet domates
- 1 Yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Kıymanın içine soğanı rendeleyelim,ıslatıp sıktığımız ekmeği ince doğranmış maydanozu,tuzu ve karabiberini ekleyip iyice yoğuralım.
- Parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.
- Patatesleri yıkayalım soyup parmak şeklinde doğrayalım.
- Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım.Önce patatesleri sonra köfteleri kızartıp yayvan bir tencereye yada tepsiye sıralayalım.
- Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte küp şeklinde doğranmış domatesleri kavuralım.Yarım çay bardağı su ile salçayı sulandıralım.Kavrulan domateslere salçayı ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Kaynayan salçalı suyu köftelerin üzerine gezdirelim.Tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 10-15 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yanındada pilav salata ohhh:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım mutlu pazarlar...
sım kofte harıka görünüyor elınıze sağlık
YanıtlaSil