11 Haziran 2009 Perşembe
DALYAN KÖFTE
MALZEMELER::
- 500 gr kıyma
- 1 çay bardağı bezelye konservesi
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 kahve kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Kıymaya 1 yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi koyup iyice yoğurarak
köfte etini hazırlayınız.
- Havucu, kalan 1 yumurtayı haşlayınız.
- Haşlanan havuç ve yumurtayı küçük, küçük (bezelye büyüklüğünde) doğrayınız.
- Doğradıklarınızı bezelye ve kuşüzümü ile karıştırınız.
- Köfte etini geniş bir yere koyarak ıslak elle bastırıp yufka gibi açınız.
- Açtığınız kısmın tam ortasına, bezelye havuç, kuşüzümü, yumurta karışımını koyunuz.
- Köfte etine bir ucundan başlayarak yuvarlayıp rulo şekli veriniz.
- Üzerini hafif ıslatıp galeta unu serperek fırın tepsisine koyunuz.
- Orta hararetli fırında yarım saat kadar pişiriniz.
- Fırından alıp hafif soğutup, keserek dilimleyip servis yapınız.
- NOT:Yumurta,havuç,patates haşlayarak bütün de köfteye koyulup aynı şekilde rulo olarak sarıp pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Off harika gözüküyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil