Pages

31 Temmuz 2009 Cuma

BAGEL

MALZEMELER:
- 1 Su bardağı sıcak su
- 2 Tatlı kaşığı kuru maya
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı tuz
HAŞLAMA SUYU İÇİN:
- 2 lt su
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Çay kaşığı karbonat
ÜZERİ İÇİN:
- Mavi haşhaş
- Beyaz haşhaş
- Susam

- Çekirdek
HAZIRLANIŞI:
- Un,tuz,şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın.Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı ve sıcak suyu ilave ederek 10 dakika yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat bekletin.
- Mutfak tezgahını unlayın.Hamuru tezgaha alıp 2 dakika yoğurup 10 parçaya ayırın.Her parçayı tezgah üzerinde yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.Avucunuzun içiyle hafifçe bastırarak ortasını delin ve parmağınızla döndürerek simit şekli verin.
- Üzerine un serpip örtün ve 15 dakika daha bekletin.Fırını 200 dereceye ayarlayın.Kaynama suyu için suya şeker ve karbonatı ilave edip kaynatın.Hazırladığınız ekmekleri suya atark 1 dakika haşlayıp kevgir yardımı ile temiz bir mutfak bezinin üzerine alın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ekmekleri yerleştirin.Üzerlerine haşhaş,susam ve çekirdek serpin.Fırında 20-25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Arkadaşım çok değişik bir tarif valla,ellerine sağlık.Kenarda beklettiğimiz hamurları önce bir süre haşlayıp sonra fırına veriyoruz değilmi,yanlış okumadım sanırım.Denenecek bir tarif.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım yanlış anlamadın doğru bekleyen hamurları karbonatlı sekerlı suda haşlıyorum aynen tariftekı ölçüler gibi 1 dk kadar fazla değil sonra fırına veriyoruz.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...