Pages

13 Temmuz 2009 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

Bütün blog arkadaşlarıma günaydınlar diyorum.Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle arkadaşlar.Bu haftaya tatlı ile başalayalım tatlı tadında günler geçirelim.Fazla söze hacet yok ben sizlerinde bildiği bir tarifi kendi yorumumla aktarmak istiyorum.
MALZEMELER:
- 1 lt Süt
- 10 Yemek kaşığı şeker
- 3 Yemek kaşığı pirinç
- 3 Yemek kaşığı pirinç unu yada nişasta
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
- Pirinci ayıklayıp yıkayınız
- Üzerine dört, beş parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
- Suyunu süzüp, süte karıştırınız.
- Sütü ateşe koyup, bir, iki taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pirinç ununu biraz su ile ezip, sütlaca ilave ediniz. (Sütlacın koyulaşması için.)
- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.Vanilyasını ilave edip karıştırınız.
- Sütlaçtan bir kepçe ayırınız.
- Yukardan dökerek birer kişilik kâselere koyunuz.Ilımaya bırakınız.
- Bir kepçe ayırdığınız sütlaçın içine bir yumurta sarısını koyunuz ve iyice karıştırınız.Bu karışımı kaselerin üzerine eşit miktarda yayınız.
- Fırına koyup ısıyı üstten vererek sütlaçların üstünü kızartınız.Fırından alıp dışarda ılık hale gelince buzdolabına koyunuz.Soğuk olarak servis yapınız.
NOT: Bütün sütlü tatlılarda, tatlı ateşten alınınca vanilya konur. Isının etkisiyle koku uç­maması için.

- Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. fırında hiç denemedim ama eminim muhteşemdir.en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım çok severim nar gibide kızarmışş hımm hımmm

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...