MALZEMELER:
- 500 gr Kıyma
- 1 Dilim bayat ekmek içi
- 1 Tane yumurta
- 1 Tane soğan
- 2 Tane patates
- 2 Tane havuç
- 1 Tane kabak(isteğe bağlı)
- 1,5 Su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 Kaşık domates salçası
- 1/2 Fincan sıvıyağ
- Tuz,karabiber,kimyon,yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
- Kıymayı geniş bir kaba koyup içerisine rendelenmiş soğanı,ısaltılıp sıkılmış ekmek içini,ince kıyılmış maydanozu,tuzu,karabiberi,kimyonu ve bir tane yumurtayı kırıp güzelce yoğurunuz.Üzerini kapatıp 10-15 dk buzdolabında dinlendiriniz.Kıymadan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil veriniz.
-Hazırladığınız köfteleri yağlanmış fırın kabına dizip fırında 20-25 dk kadar köfteler kızarana kadar pişiriniz.Diğer tarafta patatesleri,havucu ve kabakları küçük küçük doğrayınız ve kızartınız.Kızarak sebzeleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alınız.Yarım fincan sıvıyağ ile salçayı çok az kavurun(çiğ kokusu olmasın diye)Üzerine 2 su bardağı su kayup içine kızarttığınız sebzeleri ekleyin , haşlanmış bezelyeyi ekleyin çok az tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kadar orta ateşte pişirin.Kızaran köftelerin üzerine sebzeli karışımı yerleştirin fırnda tekrar bir 10 dk kadar pişirip servis tabağına alın.Sıcak olarak servis yapınız.
NOT:İsterseniz bütün sebzeleri kızartmadan haşlayıp yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Off off ellerine sağlık canım çok severim:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım. Ellerine sağlık. İçinde bezelye varsa benim için o yemek harikadır. Seninki çok lezzetli duruyor. Tekrar ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Canan
ellerine sağlık canım nasıl güzel görünüyor..sevdiklerim hepsi bir arada hiç dayanamam..ah ahh olsaydı şimdi:) hiçç affetmezdim..:)
YanıtlaSil