MALZEMELER:
- 5-6 Adet yufka
- 500 gr Beyaz peynir
- 1 Demet maydanoz
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı sıvıyağ(çiçek yağı)
- 2 tane yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 Şişe soda(sade)
- Tuz,karabiber,susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
- Maydanozları ayıklayıp ince doğrayınız.Peyniri rendeleyip içine ekleyiniz.Baharatları ilave ediniz.
- Süt,yumurta ve sıvıyağı iyice karıştırınız.
- Tepsiyi yağlayınız.
- İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde seriniz.
- Sütlü harç ile yufkayı azar azar ıslatınız.
- İkici yufkayıda aynı şekilde serip ıslatınız.
- Peynirli harçtan yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtarak serpiştiriniz.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
- Son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kesip üzerine kapatınız.
- Sütlü harçtan kaldı ise üstüne gezdirerek dökünüz.
- Böreğinizi istediğiniz şekilde kesiniz.
- Sodayı eşit olarak kestiğiniz yerlerden dökünüz.(Böreğin içine işlemesi için)
- Buzdolabında en az iki saat bekletiniz.Dolaptan aldığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürünüz.Susam ve çörekotu serpip 175-180 derece fırında böreğiniz kızarana kadar pişiriniz.
NOT:Peyniriniz tuzlu ise tuz eklemeyiniz.İsteğe bağlı olarak susam,çerekotu veya sadede yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
ne kadar yenilesiii :)
YanıtlaSilafiyetle..
sevgiler..
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilahhah canım annecim nede güzel yapar börekleri nasılda özledim onun elinden yemek yemeyi ve herrşeyiyle annecimi ellerine emegine salık canım sevgiler.
YanıtlaSilnefiss görünüyorr,miss gibi çayla harika olur.
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Teşekürler arkadaşlar güzel yorumnlarınız için keşke hep beraber olsak ta bende sizlere ikram edebilsem.
YanıtlaSil