- 125 gr Pudra şekeri(1 su bardağı)
- 125 gr Margarin
- 3 Tane yumurta
- 150 gr Un(1 su bardağı + 2 parmak fazlası)
- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 Tutam tuz
- 25 gr Şam fıstığı
- 25 gr Kuru üzüm
- 25 gr Dövülmüş fındık
- 25 gr Dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
-Bir karıştırma kabında şeker ve margarini iyice çırparak karıştırın.Bu karışıma her defasında bir tane yumurta ilave edin.Her yumurta ekleyişten spnra iyice çırpın.
- Unu eleyin.1 çorba kaşığı ayırın.kabartma tozu ve tuz ilave edin.Bu karışım şeker,margarin ve yumurta karışımına yavaşça yedirerek ilave edin.Üzümü ayırdığınız bir çorba kaşığı un ile karıştırın.Fındık,ceviz ve şamfıstığınıda bu karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın.Kek kalıbınızı Margarin ile yağlayın.İçine biraz un serpiştirip sallayın daha sonra ters çevirerek fazla ununu silkeleyin.Kek hamurunu yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın.
- Kalıbı önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında Yaklaşık 25 dakika pişirin.Daha sonra kekin üzerini aliminyum folyo ile kapatın.Örtülü olarakta 30-35 dakika kadar pişirin.Bu süre sonunda kekinizi fırından çıkarın.Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp dilimleyin.Kekiniz servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
ellerine saglık.
YanıtlaSilkek çok güzel görünüyor ellerine sağlı kcanım şu saatte bile can çektirici:)
YanıtlaSil