Pages

7 Temmuz 2009 Salı

KABAK KARNIYARIK

MALZEMELER:
- 6 Tane kabak
- 1 Büyük soğan(ince doğranmış)
- 2 Tane domates(küp doğranmış)
- 250 gr Kıyma
- 1 Yemek kaşığı salça(1 Su bardağı suda eritilmiş)
- 2-3 Tane yeşil sivri biber(ince doğranmış)
- Dereotu,maydanoz(ince doğranmış)
- 3 Diş sarımsak(ince doğranmış)
- Tuz,Karabiber
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları yıkayıp uç kısımlarını kesin.Kabularını kazıyın.Baş ve son kısmından 1 cm kadar bırakıp bıçakla çizip içlerini kayık şeklinde çıkarın.
- Kızğın yağda hafif pembe şekilde kızartın
- Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun içine soğanı,sarımsağı koyup kavurun daha sonra sırasıyla kıymayı,bibirleri ve domatesleri ekleyip hepsini kavurun.Ateşten alıp içine tuzunu,karabiberini,dereotu ve maydanozu ekleyin.
- Kabakların oyuk kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizin ve hazırladığınız harç ile kabakların içini doldurun.Kabakların yarısına kadar sıcak salçalı suyunu koyup 15-20 dk kadar orta ateşte pişirin.Sıcak olarak servis yapınız.
- İsterseniz fırın tepsisine koyup 20 dk kadar fırında da pişirebilirsiniz.
- Kabakları kızarmak yerine üzerine çok az margarin sürüp fırında da kızartabilirsiniz. AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. ellerine saglık.üzerine de sarmısaklı yogurt süper giderdi.

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor nefisss
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. kabak karnıyarık pek güzel görünüyor.kabak sever olarak çok begendim bu tarifi...elinize saglık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım çok değişik gözüküyor...

    YanıtlaSil
  5. ayy harika görünüyor arkadaşım ellerine sağlık valla karnımda tok ama dedim yeşile hasyayım ben çokta iştah kabartıyor ellerin dert görmesin afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  6. Güzel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Hepinizin yüregine sağlık.Sevgilerimi gönderiyorum hepinize...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...