7 Temmuz 2009 Salı
KIYMALI SEMİZOTU
Bütün arkadaşlara merhaba;
Bir kaç gündür sitem ile ilgilenemedim dolayısı ile sizlerede uğrayamadım.Biraz Rahatsızdım ve hiç halim yoktu.Malum sıcaklarda bastırdı ve benimde tansiyon problemim olduğu için biraz problemli geçiyor.Yani anlayacağınız sıcaklar bana göre değil:(( Bende sizlerle daha önce yaptığım ve diğer bloğumda yayınladığım tariflerimi paylaşmaya devam edeceğim.Hepinize sağlıklı günler diliyorum...
MALZEMELER:
- 1 kg Semizotu
- 3 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 Çorba kaşığı pirinç
- 2 Orta boy soğan
- 2 Tane domates
- 1 Tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı su veya etsuyu
- 150 gr kıyma
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencerede yağ ile soğanı kavurun sonra bunlara kıyma ile tuzu katarak kıymanın rengi dönene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.Küp küp doğranmış domatesleride ekleyip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin.
- Tencereye semizotunu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dk kadar pişirin.sonra bu semizotlarına pirinçleri ve suyunu ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte 15-20 dk pişirin.Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın
NOT:Semizotu fazla su salacağı için suyunu son anda ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
salatasını da yemeğini de çok severim:)
YanıtlaSilbu arada geçmiş olsun..
yeşili çok sevdiğimden her yeşil görüşümde ağzım sulanır dolayısı ile semizotunuda çok severim ellerine sağlık çokta geçmiş olsun dikkat et kendine arkadaşım tansiyon şakaya gelmez sağlıcakla kal sevgiler...
YanıtlaSil