Pages

8 Temmuz 2009 Çarşamba

KABAK OGRATEN

Yine sizlere çok sevdiğim bir kabak tarifimi vermek istiyorum.Sende hergün kabak tadı verdin demezsiniz inşallah:)))Benim gibi sebze severler vede kabak severler için güzel bir tat tavsiye ederim.Ayrıca güzel yorumlarıya beni yalnız bırakmayan arkadaşlarımada bir kez daha teşekkürler...
MALZEMELER:
- 5-6 Adet orta boy kabak
- Haşlanmış yarım göğüs eti
- 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tane soğan
- Tuz,karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
BEŞAMEL SOS:
- 100 gr un
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 1/2 lt süt
- Çok az hindistan cevizi veya muskat rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları yıkayıp kabuklarını hafifçe kazıyınız.
- Boyuna ortadan ikiye kesiniz.
- Çekirdek evlerini biraz oyunuz.
- Bir tencereye koyup üzerine bir kaşık sıvıyağ,doğranmış soğan,tuz,karabiber ve üzerini hafif örtecek kadar su koyunuz.
- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.(Fazla haşlamayın dağılabilir.)
- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına yada ısıya dayanıklı cam bir kaba koyunuz.
- Suyundan üzerine çok az gezdiriniz.
-Beşamel salçasını hazırlamak için tencereye tereyağı alınız ve eritiniz hemen unu ilave edip fazla pembeleştirmeden kavurunuz ve sütünü ilave edip sürekli karıştıararak macun kıvamında pişiriniz.Ocaktan alınız.
- Tavuk etlerini bezelye büyüklüğünde doğrayınız. Beşamel sosun yarısını ayırınız.Kalan yarısına içine doğradığınız tavuk etlerini,hindistan cevizi rendesini,tuzunu,karabiberini ve 1-2 kaşık kadar kaşar peyniri rendesini koyup karıştırınız.hazırladığımız harçı kabakların içine doldurunuz.Üzerine kalan beşamel sosu yayınız.En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz ve yemekten 20 dk önce fırında üzerlerini kızartınız.
-İstediğni şekilde servis yapınız.
NOT:İsterseniz hazır beşamel sos ilede yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. sebze sevilmez mi yaa:)
    şu sıralar kabak yemeğinde favori tarifimizi vereyim size, çok kolay,hafif,lezzetli:)
    kabakları doğrayıp fırın kabına koyun, üstüne dereotu, beşamel sos ve peynir.. bu kadar:) deneyin çok güzel oluyor, gerçi beşamel sosu neyin üstüne dökseniz güzel oluyor:D

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem.ellerine sağlık.kabak yemeklerinin her türlüsünü severim,bu da çok nefis gözüküyor..

    YanıtlaSil
  3. Canım sebze sevilmezmi???
    Özeliklede yaz aylarında:)
    Ellerine sağlık bu arada söylemeden geçemiyeceğim resim ve sunum süper:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Nefis görünüyor, çok şık bir sunum. Ben de çok severim ama uzun zamandır yapmamıştım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...