- 300 gr Sade maraş dondurması
- 2 Su bardağı mısır gevreği
- 1 paket vanilya
- 2 Çay kaşığı tarçın
- 1 Yumurta
SOS İÇİN:
100 gr Bitter çikolata
- 50 ml krema
KIZARTMAK İÇİN:
- Ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI:
- Dondormadan iri parçalar alıp top şeklinde yuvarlayınız ve bir saat derin dondurucuda bekletiniz.
- Mısır gevreklerini mutfak robotunda çekerek ufak parçalar haline getiriniz.Bir kase içine alıp tarçın ekleyip karıştırınız.
- Yumurtaya vanilyayı ekleyip iyice çırpınız.
.
- Dondurma toplarını önce yumurtaya sonra mısır gevreklerine bulayıp derin dondurucuda Bir saat daha bekletiniz.Derin dondurucudan çıkarıp tekrar aynı işlemi yapınız.Dondurma toplarını bu sefer iki saat bekletiniz
- İki saat daha beklettiğiniz dondurma toplarını küçük derin bir tencereye ayçiçeği yağını koyunuz.İyice kızdırınız.Dondurma toplarını içine atıp 10 saniye kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine çıkarın.Bekletmeden servis tabağına alıp üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapın.
NOT:İsterseniz bu sos yerine hazır çikolta sos kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
ılk defa goruyorum.ellerıne saglık.
YanıtlaSilHarika bir lezzet daha önce tatmıştım ama hiç deneme cesaretinde bulunmadım ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları diliyorum...
YanıtlaSiltek kelimeyle harika görünüyor mutlaka deniyeceğim
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler...
Arkadaşım ellerine sağlık.Çok değiş ve ilginç bir tarif olmuş,kızgın yağa attığımızda dondurma erme yapmıyormu acaba,gerçi seninkiler ölece duruyo valla :) denemek lazım
YanıtlaSilSevgiler
amanın harika görünüyor ağzımın suları aktı doğrusu
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
YanıtlaSilDOLUNAY!CIĞIM mutlaka denemeni tavsiye derim bence değişik bir lezzet;
PEMBE TATLAR Canım teşekkürler bence denemelisin;
ESMA'cığım şimdiden afiyet olsun;
NURŞEN'ciğim hiç tereddütün olmasın yağda erimiyor.
HAROŞA'cığım canım teşekkürler.
daha önce birkaç kere yemiştim, harika bir tat....yapmaya gelince, kendime güvenemiyorum;) ellerine saglık.
YanıtlaSilşahane görünüyor.aklım kalmadı desem yalan olur.ellerinize sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilben bu tarifi sofra dergisinde görmüştüm ama yapmak nasip olmadı..çok lezzetli görünüyor ellerinize saglık.bu yaz sıcaklarında güzel bir tarif..sevgilerle
YanıtlaSilahh ah keşke maraş dondurmasını bulsamda yapsam nasip bakalım memlekete geldigimizde deneriz beki.emegine salık
YanıtlaSilHarika daha önce yemiştim. İnanılmaz bir lezzet.
YanıtlaSilSevgiler canım.
çok değişik tariflerini görmüştüm ama bu onlara göre daha kolay geldi ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilbende hep merak etmişimdir yapımını.eline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar sevgilerimle
YanıtlaSil