Pages

22 Temmuz 2009 Çarşamba

TAS KEBABI

MALZEMELER:
- 500 gr Kuşbaşı et
- 2-3 Domates
- 3-4 Soğan
- 1 Çorba kaşığı yağ
- 2-3 Yeşil sivribiber
- Tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye iri doğranmış soğanı, biberi, yağı,eti koyunuz.
- Orta hararetli ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye.kadar karıştırarak kavurunuz.
- Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup onu da iri parçalar halinde doğrayıp bir iki de bununla kavurunuz.
- Kavrulan etlerinize 3-4 bardak sıcak su, tuz, karabiber,kekik koyup bir iki taşım kaynatınız.
- Sonra et ve sebzeleri ortaya toplayıp, etlerin üzerine tas kapatıp tekrar tencerenin kapağını örtüp et ve sebzeleri buharda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Sıcak servis yapınız. (Servistabağına da et ve sebzeleri kümeleyerek koyunuz.)

Arkadaşlar ben pilavsız olarak yaptım ve pilavı ayrı pişirip sundum ama birde pilavlı tas kebabı vardır.Bu tarifimide eklemek istiyorum.

PİLAVLI TAS KEBABI
MALZEMELER:
Aynı tas kebabındaki malzemeler.
EK OLARAK:
-1 Su bardağı pirinç
- 1,5 Su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Aynen yukarıdaki tarifteki gibi tas kebabınızı hazırlayınız.
- Pirinci ayıklayıp 20 dakika sıcak suda ıslatınız.
- Pişen tas kebabını yayvan bir tencereye alınız.
- Et ve sebzeleri kabın ortasına toplayınız.Kubbe şekline getiriniz.
- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir kap ile kapatınız.
- Yayvak kabın kenarlarına ıslattığınız pirinçleri yerleştiriniz.Kebabın suyu çok ise 1-1,5 bardak az ise 2 bardak su koyup tencerenin kapağını kapatarak pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.
- Etleri kapattığınız kabı kaldırıp olduğu gibi sofraya alınız.
- Görüntüyü bozmayınız.
NOT:Tencere yerine yayvan ağzı kapanacak şekildeki bir kaptada pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. enfess görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım tam yemede yanında yat diyorlarya ondan olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,
    Yemek harika görnüyor.. ellerinize sağlık. Benim bloguma da beklerim sevgiler..
    http://www.ewcimen.com/

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetlidir canım..
    ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor. Muhteşem...

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor. Muhteşem...

    YanıtlaSil
  7. Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Sıcaklarda ne yapacağımızı
    şaşırıyoruz.Evdekilerin nerden aklına geldiyse eee ne yaparsın isteyenin bir yüzü kara yapmayan ne olsun hesabı:)))

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık, tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...