MALZEMELER:
- 250 gr Isırganotu(doğranmış) 1 Demet
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- 1 Büyük soğan(rendelenmiş)
- 2 Çorba kaşığı un
- 4 Su bardağı su
- 2 Su bardağı süt
- 2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz- karabiber
TERBİYESİ:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı yoğurt veya çiğ krema
TERBİYENİN HAZIRLANIŞI:
- Yoğurt ile yumurtayı 1-2 dk iyice çırpın.
- Çorbanın kaynayan suyundan azar azar terbiyeye ilave edin.
- Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave ederken sürekli karıştırın.Bu esnada ocağınız altı çok kısık olmalıdır.Yoksa terbiye kesilebilir.
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencerede yağı eritin.Soğanı hafif kavurun içine unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun. - Pembeleşince suyunu ve tuzunu ilave edip 1-2 dk karıştırdıktan sonra ısırgan otlarını ilave edin.
- 10 dk kaynatın.Sütü ilave edin,birkaç dk daha kaynatın.
- Terbiyeyi çorbaya ilave edin.
- Dilerseniz kaşar peyniri ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...