Pages

2 Eylül 2009 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV

MALZEMELER:
- 500 gr hamsi
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 Çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz,Yenibahar,Tarçın
HAZIRLANIŞI:
- Hamsileri ayıklıyoruz.Kılçıklarını çıkarıp tuzluyoruz.
- Pirinleri 20 dk ıslatıp daha sonra bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye sıvıyağımızı alıp ince doğranmış soğanımızı ekliyoruz.Soğanlarla birlikte fıstıklarıda kavuruyoruz.
- Pirinçleri ekleyip bir iki sefer karıştırıp 1,5 su bardağı suyunu ilave ediyoruz.Tuzunu ve kuşüzümünüde ilave edip pilavımızı pişiriyoruz.
- Pişen pilavımızı ocaktan alıp içine bir çay kaşığı kadar yenibahar ve tarçın ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yağlanmış fırın kabımıza hamsilerimizi kuyrukları içe gelecek şekilde sıralıyoruz.
- Sıraladığımız balıkların üzerine pişen pilavımızı yerleştiriyoruz.Üstüne tekrar hamsilerle kapatıp önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
NOT:Soğan ve baharat tercihinizi damak tadınıza göre yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...