
- 500 gr dana ciğer
- 1 su bardağı un
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Ciğerin zarını soyup ince ince dilimliyoruz.Daha sonra unun içine çok az tuz atıp ciğerleri iyice unluyoruz.Fazla ununu silkeliyoruz.Kızğın yağda kızartıyoruz.Fazla kızartmamaya özen gösterelim kurumaması için.Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Ben yanında tereyağlı pirinç pilavı ve biber kızartması ile servis yaptım.
AFİYET OLSUN
canım geçmiş bayramın kutlu olsun...
YanıtlaSilya ben hayatımda ciğer hiç yemedim ama yemekteyizde görmüştüm ve canım çekmişti çok garip ama:))
eşim için mutlaka deneyeceğim:))
bu yaprak ciğere bayılıyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSil