MALZEMELER:
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 400 gr mantar
- 1 kg ıspanak
- 2-3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz,Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 125 tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
- 150 gr kaşar peynir
- Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağı haşlayın.Soğanı küp doğrayıp ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ispanağı ilave edip karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin.2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılımaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeyi yoğurun.Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.26 cm çapında kelepçeli kalıba hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.Üzerine ıspanaklı karışımı dökün.En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpiştirin.Kenarlardaki hamuru karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
NOT:Tarifi lezzet dergisinin altın mutfak ekinden alıp yaptım yukarıdaki verdiğim tarif birebir orijinal tariftir.Ayrıca ben akşam aniden yaptım evde mantar yoktu.Mantarsız yaptım.
Canım çok güzel görünüyor.Denemek istiyorum.Ağız tadımı tatmin ederse,haber verecem. Sevgilerrrr.Ellerine sağlık.Takipcinimmm.
YanıtlaSilHımm harika gö<üküyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık. Hemen bir dilim alabilirim.
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık.inan abartmıyorum ilk gelen konuklarıma yapacağım inşallah bayıldım.
YanıtlaSilCanim hayirli sabahlar .Ellerine saglik kis nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler canim öptüm.
Canım ellerine sağlık..Olsada yesem:)Ellerine sağlık:)Sevgiler..
YanıtlaSilhiç denemedim.. bi deniyelim :D ıspanağın şakası olmaz gerçi günlük tüketmezsen zehirliyomuş :D http://www.yesutu.com beklerizzz (:
YanıtlaSilOff çok hoş görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmerhaba canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhaba, ben de bugun kiş çeşitleri nasıl geliştirilebilir diye düşünüyordum, işte bir cevap burda çıktı karşıma :) çok güzel bir tarif. teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSil