MALZEMELER:
- 2 tane tavuk göğüs eti
- 500 gr mantar
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvıyağ
- Tuz,Karabiber,Fesleğen
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları yemeklik doğrayınız.Tencereye yağı koyup soğanları hafif kavurunuz daha donra kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyip 5 dakika daha kavurunuz.Bir kaşık salçayı ekleyip karıştırınız.Üzerine doğranmış mantarları ekleyiniz.Bir çay bardağı sıcak su ekleyiniz.Tuzunu da ekleyip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Son olarak karabiber ve 1 tatlı kaşığı kuru fesleğeni ekleyip karıştırın ve ocaktan alınız.Sıcak olarak servis yapınız.
- Ben kuru fesleğen ekledim isterseniz taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.Miktarına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum keskin bir tadı olduğu için ölçülü kullanmakta fayda var.Fesleğeni çok sevdiğim için bu tarifimi de sizlerle paylaşmak istedim.
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık.Deneyeceğim.Fesleğeni ben de çok seviyorum...
YanıtlaSil