MALZEMELER:
- 2 tane tavuk fleto(göğüs)
- 2 tane yumurta
- 1/2 su bardağı beyaz un
- 1/2 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Fletoları istediğiniz büyüklükte kesiniz çok kalın olmamasına dikkat ediniz.Eğer bir parmaktan kalınsa biraz eziniz.Yumurtaları iyice çırpınız.Hazıladığınız fletoları önce beyaz una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayıp kızğın yağda arkalı önlü iyice kızartınız.(Unun içine biraz tuz ekleyiniz)Kızaran fletolarınızı havlu peçete üzerine alınız.Yağını biraz havluya çektirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız.
NOT:İsteğe bağlı olarak unların içine baharat ekleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
ımmm harika görünüyor bu tabağı öğle yemeğim için alabilirmiyim:)))insan siteleri aç iken gezince böyle canı çekiyor işte:))))
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler